Το άρθρο του Δημήτρη Οικονόμου στην ¨Παπάγου Πολιτεία¨

Ιουν 10, 2015
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Δέκα προτάσεις για το Μεγάλο Πάρκο.

Το μεγάλο πάρκο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Παπαγιώτες και τους Χολαργιώτες εδώ και πολλά χρόνια. Επισήμως ονομάζεται "Πάρκο Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου" και καταλαμβάνει 76 στρέμματα. Έχει έντονη βλάστηση σε όλη την έκταση του και μεγάλη ποικιλία φυτών και δέντρων.

Αποτελεί φυσικό πνεύμονα τόσο για το δήμο μας όσο

και για την ευρύτερη περιοχή. Διαθέτει χώρους άθλησης και αναψυχής όπως το γήπεδο αντισφαίρισης, η παιδική χαρά, η λίμνη, το VERDE, χώρο ποδοσφαίρου, στίβο, το μοναδικό στην Αττική Κηποθέατρο, καθώς και την "ομπρέλα" αρχιτεκτονικό δημιούργημα της δεκαετίας του ΄60. Δέχεται ετησίως χιλιάδες επισκέπτες από το δήμο μας αλλά και από όλη την Αττική για αναψυχή, περίπατο, παιχνίδι, ακόμη και για περίπατο σκύλων.

Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση του μεγάλου πάρκου παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής δεν είναι ικανοποιητική. Έντονα προβλήματα φωτισμού, ρύπανσης, ξερά χόρτα, graffiti και διάφοροι βανδαλισμοί υποβιβάζουν την εμφάνιση του χώρου και δυσχεραίνουν τη λειτουργικότητα του. Πολλοί από τους επισκέπτες του πάρκου κινούνται "άναρχα" επιτρέποντας στα σκυλιά τους να εισέρχονται εντός του γηπέδου και της παιδικής χαράς ενώ συχνά ποδηλάτες εισέρχονται στον στίβο την ώρα που αθλούμενοι τρέχουν.

 

Προκειμένου να προστατευτεί και να αναβαθμιστεί το Μεγάλο Πάρκο θα πρέπει :

 

1. Να ενταχθεί σε φορέα για την οργανωτική του αυτοτέλεια.

2. Να φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως.

3. Να δημιουργηθεί εντός του μικρός πρότυπος βοτανικός κήπος.

4. Να εμπλουτιστεί με λουλούδια σε όλα τα σημεία του.

5. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την περιποίηση του πράσινου.

6. Να αξιοποιηθεί η λίμνη για δραστηριότητες ηπίας κλίμακας.

7. Να προστατευτεί ο χώρος της ομπρελάς με τη δημιουργία καλόγουστου ξύλινου περιπτέρου το οποίο θα προσφέρει γλυκά ,παγωτά και αναψυκτικά.

8. Να ενισχυθεί το δίκτυο πυροπροστασίας.

9. Να χρηματοδοτηθούν τα ανωτέρω με έσοδα που προέρχονται από το VERDE και το φεστιβάλ του κηποθεάτρου.

10. Να δημιουργηθεί σύλλογος φίλων του Μεγάλου Πάρκου για την υποστήριξη του πράσινου αυτού χώρου με την ενεργή συμβολή των πολιτών.

Το μεγάλο πάρκο είναι κληρονομιά και περιουσία όλων μας πρέπει όλοι μαζί με την αρωγή του Δήμου να το προστατεύσουμε και να το αναβαθμίσουμε.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κατηγορία Η ΓΝΩΜΗ

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.