Αντιδήμαρχος Δημ.Οικονομου: Περί λύχνων αφάς…

Σεπ 12, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)
Περί λύχνων αφάς…

Το σούρουπο την ώρα που ανάβουν οι λυχνίες είναι η ώρα του απολογισμού της δύουσας ημέρας και του προγραμματισμού της ανατελλούσης… Ολοκληρώνοντας θητεία ενός έτους ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας, πρασίνου και ανακύκλωσης στην κοινότητα Παπάγου και κάνοντας έναν μικρό απολογισμό θεωρώ ότι συνέβαλα αισθητά στη βελτίωση, την οργάνωση και τον προγραμματισμό της υπηρεσίας. Χάρη στο φιλότιμο και τον υπερβάλλοντα ζήλο των εργαζομένων στην καθαριότητα και το πράσινο, καθιερώσαμε τακτικές Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας και καλλωπισμού των κοινοχρήστων χώρων, καθαρίσαμε και χρωματίσαμε καλαίσθητα τα κιβώτια δημοσίων υπηρεσιών, αναβαθμίσαμε πλατείες και αλσύλλια με τη φύτευση δενδρυλλίων και ανθέων.   Ενημερώσαμε με συνέχεια και συνέπεια τους συμπολίτες μας μέσω εντύπων και τοπικών site για ζητήματα ανακύκλωσης, καθαριότητας και πρασίνου προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουμε και να τους καταστήσουμε μετόχους  της προσπάθειας εξωραϊσμού της κοινότητας , που καταβάλαμε ακόμα και τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας. Πριν από λίγες εβδομάδες η υπηρεσία προμηθεύτηκε νέα οχήματα για την καθαριότητα ενώ έχουμε ήδη προγραμματίσει  την επέκταση ανακύκλωσης για ιματισμό, υποδήματα και ενδύματα καθώς και τη δημιουργία δικτύου ανακύκλωσης οργανικών υπολειμμάτων. Στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί η προμήθεια νέων κάδων  και καλαθιών για τα απορρίμματα.

Στη συνέχεια και εφόσον συνεχίσω τη θητεία μου στην κοινότητα Παπάγου, προγραμματίζω την καθιέρωση ανθοκομικής έκθεσης και τη δημιουργία πρότυπου βοτανικού κήπου. Προγραμματίζουμε την υιοθεσία αλσυλλίων και πάρκων από κοινωνικούς και ιδιωτικούς φορείς. Έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκταση του δικτύου ανακύκλωσης, επιθυμώ επίσης  την ανάπτυξη χορηγιών. Τέλος, έχουμε ήδη χαρτογραφήσει και επισημάνει περιοχές που πρέπει να κάνουμε συστηματικές αποψιλώσεις και φυτεύσεις δένδρων, φυτών και λουλουδιών με το πρόγραμμα Χρώμα στην πόλη. Βέβαια, για να υλοποιηθεί ο ανωτέρω προγραμματισμός θα πρέπει να υπάρξει η ενεργή στήριξη από το Δήμο με την παροχή γραμματείας και γραφείου αντιδημαρχίας…

Κατηγορία Η ΓΝΩΜΗ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.