Laser Αποτρίχωσης - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε από την ειδικό Έλισάβετ Πουλάκη

Οκτ 16, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Το συχνό ξύρισμα, η χρήση αποτριχωτικής μηχανής, το κερί και οι κρέμες αποτρίχωσης

αποδίδουν μέτρια αποτελέσματα, επηρεάζουν την ποιότητα τις τρίχας και αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα μας, χωρίς να προσφέρουν οριστική λύση.

Τα αποτελέσματα της Laser Αποτρίχωσης είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία καθώς η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μειώνεται αισθητά και οι τρίχες γίνονται πιο απαλές και ανοιχτόχρωμες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το σύστημα laser που χρησιμοποιείται, το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας και του δέρματος, την περιοχή εφαρμογής καθώς και την ύπαρξη ή μη ορμονικών διαταραχών του ασθενή. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται γρηγορότερα στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες λόγω μικρότερης συγκέντρωσης κυκλοφορούντων ανδρογόνων στο αίμα.

Το Laser Alexandrite αποτελεί την ειδικότερη και αποτελεσματικότερη μέθοδο αποτρίχωσης με συχνότητα εκπομπής στα 755nm.

 Σε ποιές περιοχές εφαρμοζεται το Laser Αποτρίχωσης με Alexandrite;

μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και υπόσχεται λείο και βελούδινο δέρμα σε:

· Μασχάλες – Χέρια (βραχίονες & αντιβράχια)

· Στήθος – Πλάτη

· Κοιλιά – Μέση

· Πόδια (κνήμες & μηροί)

· Μπικίνι – Γλουτοί

· Πρόσωπο (ζυγωματικά, φαβορίτες, φρύδια, άνω χείλος, πιγούνι, full face)

· Αυτιά - Μύτη

 Πόσες Συνεδρίες απαιτούνται για την ολοκλήρωση της Laser Αποτρίχωσης;

Όλοι οι θύλακοι της τρίχας διανύουν στάδια ανάπτυξης. Το laser επιδρά μόνο σε θύλακες που βρίσκονται στο αναγεννητικό στάδιο. Έτσι, για να επιτευχθεί η πλήρης και μόνιμη αποτρίχωση, πρέπει όλες οι τρίχες να βρεθούν στο στάδιο αυτό. Για αυτόν το λόγο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 30 με 40 μέρες, έτσι ώστε να έχουν περάσει όλοι οι θύλακες από το αναγεννητικό στάδιο. Συνήθως απαιτούνται 6 συνεδρίες για την εξέλειψη του 80% των τριχών.Σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, το στήθος και η κοιλιά, η μείωση της τριχοφυΐας είναι πιο βραδεία σε σύγκριση με το μπικίνι, τα πόδια και τα χέρια των οποίων απαιτείται μικρός αριθμός συνεδρίων.

 Τι να περιμένω πριν και μετά από κάθε συνεδρία Laser Αποτρίχωσης;

Πριν από κάθε συνεδρία απαιτείται κούρεμα των τριχών της περιοχής, καθώς το laser στοχεύει στη ρίζα και όχι στο ελεύθερο στέλεχος αυτών.

Η περιοχή σαρώνεται με laser δέσμη φωτός διαμέτρου 2 εκ. ενώ ταυτόχρονα το σύστημα εκπέμπει ψυχρό αέρα, καθιστώντας τη θεραπεία εύκολη και ανώδυνη.

Μετά τη συνεδρία μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινό ερύθημα το οποίο υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ενυδατικές κρέμες τις οποίες συστήνει ο Δερματολόγος καθώς και αντηλιακή κρέμα για την προστασία της περιοχές από τον ήλιο.

 Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη Laser Αποτρίχωση;

Προκύπτουν μόνο όταν δεν τηρούνται οι οδηγίες από τον ασθενή ή όταν ο χειρισμός δεν γίνεται από έμπειρο χειριστή υπό την επίβλεψη δερματολόγου. Οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πλήρως αναστρέψιμες και περιλαμβάνουν παροδικό ερύθημα και περιθυλακικό οίδημα που υποχωρεί λίγες ώρες μετά τη θεραπεία.

Πιο επίμονο ερύθημα ή ερεθισμός μπορεί να απαιτήσουν περισσότερο χρόνο για την αποθεραπεία τους. Υποχρωμίες ή υπερμελάγχρωση μπορούν να εμφανιστούν αν ο ασθενής εκτεθεί τον ήλιο αμέσως μετά τη θεραπεία χωρίς αντηλιακή προστασία.

 

 Μπορεί να γίνει Laser Αποτρίχωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού;

Laser αποτρίχωση μπορεί να γίνει άφοβα τόσο σε εγκυμοσύνη όσο και σε θηλασμό καθώς δεν επιφέρει κινδύνους για το έμβρυο και το νεογνό.

 Μπορεί η αποτρίχωση με Laser να εξαλείψει τις λευκές τρίχες;

Δυστυχός ΟΧΙ. Οι ακτίνες του laser απορροφούνται καλύτερα από καστανές ή σκουρόχρωμες τρίχες οι οποίες καταστρέφονται. .

 Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Ναι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μόνιμο. Λίγες τρίχες εμφανίζονται σε μορφή χνουδιού σε πολύ αραιά διαστήματα (άνω του 8μήνου) όπου και εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, μετά απο κάποιες ετήσιες συνεδρίες συντήρησης.

 

 Σε ποιες άλλες περιπτώσεις εφαρμόζεται το Laser Alexandrite;

· Αποτρίχωση περιστατικών υπερτρίχωσης ή δασυτριχισμού που οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές.

· Αποτρίχωση ιατρικών περιστατικών όπως είναι οι θυλακίτιδες σε πρόσωπο και σώμα και η κύστη κόκκυγα.

Οι εφαρμογές της λέιζερ αποτρίχωσης γίνονται πάντα υπό την επίβλεψη δερματολόγου εξασφαλίζοντας την ασφάλεια, άριστη εφαρμογή και αποτέλεσμα στις θεραπείες που προσφέρει.

 

Dr. Elizabeth Poulakis Linci
+30 697 9773876
skype: elipoulakis

Κατηγορία Υγεία-ομορφία
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %16 %453 %2020 %12:%Οκτ

Σχόλια αναγνωστών


Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.