Το στρες της πανδημίας. Αντιμετώπιση και Στοχασμός.

Απρ 28, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δύο συν μία βιωματικές συναντήσεις Ο κύκλος του εφιάλτη φαίνεται να κλείνει στην Ελλάδα. Μια εμπειρία απειλής,

πίεσης, απώλειας, αλληλεγγύης. Καθώς η μάχη τελειώνει, ο πειρασμός να θάψουμε ακατέργαστα τα δυσάρεστα είναι μεγάλος. Το τίμημα αυτής της στάσης είναι γνωστό: Άγχος, κατάθλιψη, ψυχοσωματικές παθήσεις, κρίση προσωπική, κρίση των σχέσεων με τους άλλους και με τον κόσμο.

Πιο ώριμο είναι να στοχαστούμε πάνω σε καίρια ερωτήματα: Τι ζήσαμε; Τι έρχεται; Τι να κάνουμε; Να κρυφτούμε σε μια άγονη λήθη, ή να στοχαστούμε;

Σε συνθήκες ακραίας ψυχικής καταπόνησης, κορυφαίο όπλο της ανθρωπότητας είναι η κοινότητα λόγου. Η συνάντηση, το μοίρασμα, ο κοινός στοχασμός. Η συμβίωση προστατεύει την επιβίωση.

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης "Γαληνός" προτείνει τρεις διαδικτυακές συναντήσεις, βιωματικές και στοχαστικές, για το στρες της πανδημίας. Ο ψυχίατρος Νίκος Σιδέρης συντονίζει το πρώτο μέρος κάθε συνάντησης, αφιερωμένο στην ψυχοδιανοητική επεξεργασία του θέματος. Ο ομαδικός αναλυτής Δημήτρης Ζάχος διευθύνει το δεύτερο μέρος, αφιερωμένο στη βιωματική ανταλλαγή με σκοπό τον ψυχοσυναισθηματικό μεταβολισμό του. Σκοπός κάθε συνάντησης, η ενδυνάμωση καθεμιάς/καθενός στο παρόν, η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης, η ενίσχυση της αίσθησης του συνανήκειν και η μετουσίωση της αντιξοότητας σε μάθημα ζωής για όλους.

 

Ημερομηνίες συναντήσεων: Σάββατο 2, 9 και 30 Μαΐου

Τόπος συνάντησης: Η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ

Ώρα συνάντησης: Είσοδος στην πλατφόρμα 10:15-10:30 π.μ. Έναρξη της συνάντησης στις 10:30. Πρώτο μέρος 75 λεπτά, διάλειμμα 15 λεπτά, δεύτερο μέρος 90 λεπτά.

Συμμετοχή: 35 ευρώ για το σύνολο του εργαστηρίου.

Για ανέργους, ΑΜΕΑ και μαθητές ή φοιτητές 20 ευρώ.

Πληροφορίες και εγγραφές: Ινστιτούτο “Γαληνός” , τηλέφωνο: 210 6523300, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Website: www.galinos-psy.gr.

Κατηγορία Υγεία-ομορφία

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.