Ο Συμπολίτης μας Κώστας Τούτουζας πρωτοπορεί στο χώρο της Ιατρικής!

Ιουλ 05, 2017
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Σε δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδερμική εμφύτευση μιτροειδούς βαλβίδας.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε ασθενή με ανεπάρκεια μιτροειδούς και πολλές συννοσηρότητες. Μέχρι τώρα η αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας γινόταν με μηχανική ή βιοπροσθετική βαλβίδα μόνο χειρουργικά με επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

«Η καινοτομία αφορά σε δύο ενότητες: 1) Την πρώτη επιτυχή διαδερμική εμφύτευση μιτροειδούς βαλβίδας από τους θεράποντες ιατρούς και 2) τον συντονισμό της Ομάδας Καρδιάς (σ.σ. η οποία αποτελείται από Καρδιολόγους και Καρδιοχειρουργούς) σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό και διοικητικό επίπεδο. Έτσι δίνεται μια ακόμα δυνατότητα στο Δημόσιο Τομέα για να αντιμετωπισθούν επιτυχώς ασθενείς με ανεπάρκεια μιτροειδούς που πληρούν ορισμένα κριτήρια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η επέμβαση έγινε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Διευθυντής της οποίας είναι ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Τούσουλης, σε συνεργασία με την Α’ Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου που διευθύνει ο Συντονιστής Διευθυντής κ. Κώστας Τριανταφύλλου.

Οι θεράποντες ιατροί που συμμετείχαν στην επέμβαση ήταν: υπεύθυνος για το επεμβατικό σκέλος ο κ. Κώστας Τούτουζας μαζί με τον κ. Γιώργο Λάτσιο, για το χειρουργικό σκέλος υπεύθυνος ο κ. Βασίλης Λόζος και για το απεικονιστικό σκέλος υπεύθυνη η κ. Κωνσταντίνα Αγγέλη μαζί με την κ. Μαρία Δρακοπούλου. Αναισθησιολόγος ήταν ο κ. Ιωάννης Τόλιος. Υπεύθυνος νοσηλευτής ήταν ο κ. Νίκος Κουφάκης.

Το «Ιπποκράτειο» έχει μακρά παράδοση, τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντιμετώπιση των νόσων της μιτροειδούς βαλβίδας. Η πρώτη χειρουργική αντικατάσταση στην Ελλάδα έγινε το 1962, η πρώτη σημαντική δημοσίευση για τη λειτουργία της μιτροειδούς το 1978 και η πρώτη διαδερμική ανάδρομη βαλβιδοπλαστική της μιτροειδούς το 1990.

«Συνεχίζοντας, λοιπόν, στο δρόμο της συνεχούς ανάπτυξης νέων δυνατοτήτων στην Ιατρική, παρά την οικονομική κρίση, ανοίχθηκε μία νέα δυνατότητα στο Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο που είναι στη διάθεση των ασθενών χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει είτε από τον ιδιωτικό τομέα είτε από το εξωτερικό» τονίζουν, τέλος, η διοικήτρια του νοσοκομείου, Αναστασία Μπαλασοπούλου και οι διευθυντές της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής και της Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, κύριοι Τουσούλης και Τριανταφύλλου αντίστοιχα.Read more: http://www.newsbomb.gr/

Κατηγορία Υγεία-ομορφία
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %05 %752 %2017 %20:%Ιουλ

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.