Ξεκινά η πρώτη παιδική χαρά για χρήση και από ΑμεΑ στην πόλη του Παπάγου!

Ιαν 13, 2020
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ριζική αναβάθμιση της παιδικής χαράς στο πάρκο "Στρατ. Αλέξανδρου Παπάγου"

με κατάλληλα παιχνίδια και πρόσβαση από ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, θα δημιουργηθεί ένας υποδειγματικός χώρος παιχνιδιού ως προς την ασφάλεια και τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται εξοπλισμός και περιοχές παιχνιδιού για 4 ηλικιακές ομάδες χρηστών: παιδιά νηπιακής, προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Επιπλέον, η προσβασιμότητα και η ένταξη δραστηριοτήτων για χρήση των οργάνων παιδικής χαράς και από ΑμεΑ, αποτελεί σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού, σε μια γενικότερη προσέγγιση που προωθεί τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς και ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους ή άλλων διαφοροποιητικών στοιχείων.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο μιας περιβαλλοντικής κατεύθυνσης το έργο στην παιδική χαρά, θα ακολουθεί τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού με την ενίσχυση του φυσικού στοιχείου του περιβάλλοντος χώρου.
Οι επιλεγμένοι εξοπλισμοί της παιδικής χαράς στοχεύουν να διεγείρουν τη συμμετοχή, την κινητικότητα, τον πειραματισμό και την προαγωγή τόσο της νοητικής όσο και της δημιουργικής διαμόρφωσης της συμπεριφοράς των παιδιών.
Το έργο κόστους 316.987,40 ευρώ (287.900 μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και 29.087,40 ευρώ από ιδίους πόρους), θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.