Νατάσσα Χαμηλοθώρη: αντισεισμική θωράκιση των σχολείων του Παπάγου και του Χολαργού τώρα!

Ιουλ 31, 2019
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Kείμενo  της Νατάσσας Χαμηλοθώρη  που αφορά στην αντισεισμική θωράκιση

των σχολείων του Παπάγου και του Χολαργού.

Ο πρόσφατος μεγάλος σεισμός που ταρακούνησε το κέντρο της Αθήνας έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη μεγάλο θέμα αυτό της αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων και ειδικότερα των σχολείων.

Κτίρια που έχουν κτιστεί πριν το 1989 δε συμβαδίζουν με τον αντισεισμικό Νόμο που τότε ψηφίστηκε. Πρέπει λοιπόν, άμεσα να ελεγχθεί η στατικότητα τους, ώστε να είναι συμβατή με τις προδιαγραφές του Νόμου και στην ουσία απολύτως ασφαλή για τα παιδιά μας.

Η Ελλάδα αναμφισβήτητα είναι μία σεισμογενής χώρα. Μικροί ή μεγαλύτεροι σεισμοί σύμφωνα πάντα και με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, δεν θα είναι 
σπάνια φαινόμενα ακόμη και στο άμεσο μέλλον.

Η πρόληψη πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι είναι το μόνο εργαλείο που αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, το επιστημονικό προσωπικό τους, αλλά και στη δημοτική αρχή που υπό την ευθύνη τους θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πόλης μας τον Σεπτέμβριο για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, θα πρότεινα να δημοσιοποιηθούν:

- τα αποτελέσματα από τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε όλα τα σχολικά κτίρια των δύο Κοινοτήτων μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό και
- το χρονοδιάγραμμα της διενέργειας όλων των απαραίτητων μελετών στατικής 
επάρκειας σε σχολικά κτίρια του Δήμου, που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ή επικαιροποίηση αυτών, όπου απαιτείται.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η απόλυτη ασφάλεια των μαθητών μέσα στα σχολειά τους.

Κατηγορία Κοινωνικά

Σχόλια αναγνωστών

Εφημερίδα

download print

Καιρός

EMAIL Επικοινωνίας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.